注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

Eager toa darig love

2014.请多注新浪围脖 my name “Maa-Yii”

 
 
 

日志

 
 
关于我

神经质. 时而大大咧咧. 时而静止. 我的内心.没多少人能懂. 感觉自己会想太多~ 我是一个幻想家!

网易考拉推荐

這,知道,自己微不足道  

2010-02-22 22:05:20|  分类: 記記~ |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

話感快,又要番學了!!!!這,知道,自己微不足道 - MR.J仼孒 - 堅持,愛你

我岩岩先習慣翻響屋K既FEEL渣~ ~

新學期之後,就系我最L O V E 噶夏天!!!!

希望這夏天能揮灑我既青春喇

這,知道,自己微不足道 - MR.J仼孒 - 堅持,愛你忽然翻開某某記錄,寫着:"人人都覺得永遠很遠,其實它可能短暫得你都看不見"。

我覺得講得幾岩吖!細細個既時候覺得時間好慢長,總是諗住自己幾時先長大

到左現在,就覺得點解時間過得感快,就好似轉頭一望就已經逝去左好多好多

有時真系快到你系過程中失去左對現在既自己很重要既野

------或者系當時自己既猶豫不決而錯過了

------或者系當時没有足夠既勇氣錯過左

------或者系當時還未體會到果樣野既重要性

--------或者,或者……

太多或者了

但不變既系,過去既就系過去左,無論你點固執都好,你都系無能力去改變過去,Right?

保持這樣就夠。

 

       "每個人都是單數,來時是……去是也是……"

    

     我地降臨到呢個世界,認識大家認同既,所謂既“知識”

     世界太多太多秘密了,我們之所以會認識萬物,那是好奇心作怪

     其實,系我地眼中人們所謂既第一,只不過系因為大家未遇到比其更强既罷了

     人類在降臨與消逝時,相同的是多數都是自己一個(有些人會雙數也不奇怪啊)

     不同的是,降臨的時候我們什麼都没帶來

     而消逝時,我們卻帶走左好多關於親情、友情、愛情、經曆、喜怒哀樂、酸甜苦辣等

 

 

    小說打幾打我都無咩時間打了,但有D男女主角之間未寫出來既對話真系超愛!!!

〈A〉

GIRL:如果你系晤信我既,感就永遠無信我!我亦晤會相信果D對我晤信任既人。 

BOY:就系因為我太在乎你, 我先無辦法令自己相信呢個事實,你呢個木柴!

〈B〉

GIRL:點解?明明話愛我,但你又放開我啊?你晤系話過會捉緊我雙手?晤會放開我既咩?

BOY:我放開你晤系放棄你,放棄你晤系晤愛你,呢一切都系因為我放晤低你

………………………………

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

  评论这张
 
阅读(40)| 评论(0)
推荐 转载

历史上的今天

在LOFTER的更多文章

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017